klachtenprocessen van Oost west wonen

Sensus Connect: Interview met Hans Bloemen

Student experience intro

Sensus Connect: Interview met Hans Bloemen

 

Wie is Hans Bloemen?

“Mijn naam is Hans Bloemen, ik ben al ruim 16 jaar werkzaam bij Sensus process management als Business Consultant. Voor mijn baan bij Sensus was ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van software als projectmedewerker. Dus ik ben altijd al bezig geweest in de softwarebranche. Buiten mijn werk om vind ik het leuk om met muziek bezig te zijn, zo speel ik in het kamerkoor Revoce en maak ik muziek op mijn (bas)gitaar.

Hoe ben je bij Sensus process management terechtgekomen?

Ik ben zelf op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging nadat ik voor de klas had gestaan als docent. Ik was weer op zoek naar een baan in de softwarebranche en ben aan de slag gegaan als applicatiebeheerder bij Sensus. Na drie maanden kwamen we intern erachter dat ik meer een consultant was, in plaats van applicatiebeheerder. Nu ben ik al meer dan 16 jaar consultant bij Sensus en dat bevalt nog steeds.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Binnen mijn functie als business consultant heb ik diverse werkzaamheden, doordat we een kleine organisatie zijn. Trainingen, consultancy, accountmanagement en sales. Ik vind eigenlijk al het werk leuk wat ik bij Sensus doe. Als ik echt moet kiezen, dan vind ik consultancy het leukste om te doen. Dan zie je gewoon dat mensen heel blij zijn en door mijn uitleg goed met de software om kunnen gaan. Ik heb sterke ambities in dat mensen wat van mij kunnen leren. Ik ben pas tevreden als mensen iets hebben opgestoken van mijn uitleg.

Wat is het meest waardevol dat je geleerd hebt op de werkvloer?

Het is een klein bedrijf, daardoor krijg je van alles mee dat speelt op de werkvloer. Dat is heel mooi vind ik. Van het testen van de software, de marketing, ICT. Het veelzijdige zijn in een organisatie en veel leren op verschillende vlakken. Dat is voor mij heel waardevol geweest binnen Sensus. Ik heb hiervoor bij een groot softwarebedrijf gewerkt en daar doe je alleen je eigen ding. Maar zo’n klein bedrijf heeft zijn voordeel dat je alles meekrijgt en dat is heel leuk.

Wat vind je het leukste om te doen buiten het werken bij Sensus?

Dat zijn een aantal dingen. Maar ik zal er twee benoemen. Ik zing in een kamerkoor genaamd Revoce. In dit koor, bestaand uit 26 personen, zingen wij vooral a capella zang uit verschillende stijlperiodes. Met dit koor geven wij twee keer per jaar een concert, het volgende concert wordt gehouden in de Grote Kerk Hilversum in november. Daar kijk ik enorm naar uit.

Daarnaast vind ik het enorm leuk om te wandelen. Dit heb ik ook gedaan samen met mijn vrouw op Corsica. Tijdens mijn sabbatical in de zomer van 2022 heb ik drie maanden op het Franse eiland gespendeerd. Dagelijks wandelden wij tussen de 10 en 15 kilometer. Dit was ongeveer zo’n 5 uur per dag omdat het eiland zeer bergachtig is. Het hoogste punt van Corsica is namelijk meer dan 2700 meter.”

Sensus Connect

Sensus Connect is de interviewserie van Sensus process management. Alle werknemers hebben hun eigen verhalen over Sensus, maar bekijk ook wat ze in hun vrije tijd bezighoudt!

Nieuwsbrief

Laat u inspireren met de Sensus process management nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in om deze te ontvangen.