Laetitia header

Sensus Connect: Interview met Laetitia Lasso

Laetitia header

Sensus Connect: Interview met Laetitia Lasso

 

Wie is Laetitia Lasso?

“Mijn naam is Laetitia Lasso. Ik werk nu bijna twee en een half jaar bij Sensus process management als content manager. Tijdens mijn studie International Bachelor of Communication and Media (IBCOM), aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, kwam ik voor het eerst in aanraking met Sensus. Momenteel ben ik parttime, zo’n 10 tot 15 uur per week, werkzaam bij Sensus, en ik geniet er enorm van. Vorig jaar heb ik mijn IBCOM-studie afgerond, en momenteel studeer ik Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit.”

 

Hoe ben je bij Sensus process management terechtgekomen?

“Dit werd mogelijk gemaakt door Rotterdamse alumni. Ik kwam ze tegen via Instagram, waar ze me eerst begonnen te volgen. Op hun account plaatsten ze regelmatig vacatures. Zo ontdekte ik de vacature voor Content Manager bij Sensus. Het was nog tijdens de corona pandemie toen ik deze vacature zag, en het feit dat ik vanuit huis kon werken was daarom een pluspunt. In de eerste paar weken werkte ik ook daadwerkelijk vanuit huis, pas later, toen de corona maatregelen werden versoepeld, ging ik naar kantoor .”

 

Wat is het meest waardevol dat je geleerd hebt op de werkvloer?

“Ik merk dat mijn communicatieve vaardigheden aanzienlijk zijn verbeterd. Ook heb ik actief feedback mogen geven, met name op de nieuwsbrieven en de website, wat ook erg leerzaam was.  Wat ik vooral heb geleerd tijdens mijn tijd hier is het belang van authenticiteit op de werkvloer. Wanneer je jezelf kunt zijn, brengt dat veel voldoening met zich mee en maakt het werk plezierig. Dit werd benadrukt vanaf het moment dat ik hier begon. De bedrijfscultuur hier stimuleert openheid en authenticiteit. Ik heb geleerd dat dit zeer waardevol is.”

 

Wat vind je het leukste om te doen buiten het werken bij Sensus?

“Hoewel mijn agenda behoorlijk vol is met studie en werk, vind ik het toch belangrijk om tijd door te brengen met mijn familie. Ik hecht veel waarde aan mijn band met mijn broers, ouders, neven en nichten, eigenlijk mijn hele familie. Het is voor mij een bron van gezelligheid en betekenis. Daarnaast ben ik al een tijdje bezig met het leren van Spaans. Ik streef ernaar om vloeiend te kunnen spreken, wat voortkomt uit mijn Zuid-Amerikaanse achtergrond. Aangezien mijn vaders kant van de familie Spaans spreekt, wil ik me daar ook bij kunnen aansluiten. Ik geloof dat het leren van een taal heel waardevol is, aangezien het een vaardigheid is die je je hele leven kan gebruiken.”

 

Wat zou je nog graag willen doen in je leven?

“Ik heb de wens om in een Spaanstalig land te wonen, voor een halfjaar of een heel jaar. Of het nu in Spanje is of in Zuid-Amerika. Ik ben er nog niet helemaal uit welk land het zal worden. Argentinië lijkt me bijvoorbeeld ook interessant. Misschien voor mijn master, of wellicht via een uitwisselingsprogramma, de concrete invulling staat nog open. Hoe dan ook, of het nu gaat om studie of werkgerelateerde mogelijkheden, ik weet zeker dat dit gaat gebeuren.”

Sensus Connect

Sensus Connect is de interviewserie van Sensus process management. Alle werknemers hebben hun eigen verhalen over Sensus, maar bekijk ook wat ze in hun vrije tijd bezighoudt!

Nieuwsbrief

Laat u inspireren met de Sensus process management nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in om deze te ontvangen.