klachtenprocessen van Oost west wonen

Sensus Connect: Interview met Marijn van Zomeren

Student experience intro

Sensus Connect: Interview met Marijn van Zomeren

 

Wie is Marijn van Zomeren?

“Mijn naam is Marijn van Zomeren, ik ben nu ruim vier jaar werkzaam bij Sensus process management als Visuele Communicatie specialist. Ik hou mij vooral bezig met het ontwerpen van visuele communicatie. Zo help ik het IT-team om de gebruiksvriendelijkheid van de software te verbeteren, maar maak ik ook onze websites en alle andere visuele uitingen die vanuit Sensus process management naar de buitenwereld gaan. Daarnaast heb ik een enorme passie voor het kijken en maken van films en schrijf ik in mijn vrije tijd boeken.”

 

Hoe ben je bij Sensus process management terechtgekomen?

“In 2009 ben ik begonnen als webdesigner tijdens mijn studie Media & Entertainment management. Rond de zomer van 2019 was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en ben ik gestuit op een vacature van Sensus process management. Tijdens mijn wandeling naar mijn sollicitatie liep ik langs de Vecht en was ik meteen verkocht. Het is net een vakantiebestemming hier. Na twee sollicitatiegesprekken werd ik direct aangenomen en kon ik een paar dagen later aan de slag. Sindsdien ben ik hier enorm op mijn plek en kan ik het goed vinden met mijn collega’s.”

 

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Het leukste vind ik om de software en de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor iedereen. Iedere gebruiker moet gemakkelijk met onze software om kunnen gaan. Toen ik hier kwam werken, stond de software al. Dus het was niet de bedoeling dat de klanten ineens een vrachtlading aan veranderingen te zien zouden krijgen. Maar het kon wel een stuk gebruiksvriendelijker, dus daar ben ik de afgelopen vier jaar druk mee bezig geweest en we hebben dit dan ook een stuk verbeterd. Daarbij vind ik het heel leuk om video’s te maken. Bijvoorbeeld om webinars te filmen of andere projecten, zoals Sensus Spotlight.”

 

Wat is het meest waardevol dat je geleerd hebt op de werkvloer?

“Ik heb mezelf enorm ontwikkeld binnen het Adobe Creative Cloud pakket en op het gebied van video’s maken. Ik heb ook een UX-design opleiding gedaan. Met deze opleiding heb ik nog beter geleerd hoe je websites en applicaties gebruiksvriendelijk inricht. Dat lag ook in het verlengde van mijn scriptie die ik ooit gedaan heb. Dat ging ook over het gebruiksvriendelijk inrichten van websites.”

 

Wat vind je het leukste om te doen buiten het werken bij Sensus?

“Ik hou mijzelf vooral in mijn vrije tijd bezig met sporten, tijd doorbrengen met mijn kinderen en het schrijven van boeken. Ik denk dat ik met schrijven twee tot drie avonden per week bezig ben. Mijn inspiratie hiervoor komt gewoon in mijn hoofd op. Ik ben creatief en heb vaak ruimdenkende associaties die gericht zijn op het horror- en griezelgenre. Van normale dingen maak ik al snel een associatie die deze kant op gaat en kan ik goed gebruiken voor mijn verhalen. Over mijn eerste boek, dagboek op doktersrecept, deed ik vijf jaar. Ik heb het vaak herschreven, cursussen gevolgd en zelf een professional erbij gehaald om tot een goed verhaal te komen. In die vijf jaar heb ik een hoop geleerd en ben ik op dit moment bezig om mijn derde boek te schrijven.”

Sensus Connect

Sensus Connect is de interviewserie van Sensus process management. Alle werknemers hebben hun eigen verhalen over Sensus, maar bekijk ook wat ze in hun vrije tijd bezighoudt!

Nieuwsbrief

Laat u inspireren met de Sensus process management nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in om deze te ontvangen.