klachtenprocessen van Oost west wonen

Sensus Connect: Interview met Monique van Dodewaard

Student experience intro

Sensus Connect: Interview met Monique van Dodewaard

 

Wie is Monique van Dodewaard?

“Mijn naam is Monique van Dodewaard, ik ben al meer dan 19 jaar werkzaam bij Sensus process management. In september 2004 ben ik gestart bij Sensus met het opzetten van een nieuwe dienst: HRM-processen. Ik heb vanuit mijn HR-achtergrond en mijn ervaring met procesmanagement een concept op de markt gezet. Het doel hiervan is om HRM diensten binnen organisaties meer transparant en meetbaar te maken, in de vorm van een complete HRM proces mal. Daarmee konden wij een nieuwe doelgroep aanspreken. Dit was de eerste aanzet vanuit Sensus om potentiële klanten meer vanuit de inhoud te benaderen. In 2010 werd ik verantwoordelijk voor de afdeling Training en Consulting van Sensus en nu ben ik sinds juli van dit jaar (2023) begonnen met een nieuwe functie als Innovatiemanager.

Hoe ben je bij Sensus process management terechtgekomen?

Ik heb in 1996 mijn studie Human Resource Management afgerond. Daarna ben ik een jaar in Indonesië werkzaam geweest op een afdeling P&O in een hotel. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan bij Start Uitzendbureau. Na zeven jaar gewerkt te hebben als vestigingsmanager bij Start Uitzendbureau en Start Media was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Bij Sensus kreeg ik de mogelijkheid mijn kennis van HRM te combineren met Business Process Management en verbetermanagement, wat ik een leuke uitdaging vond. Nu ben ik 19 jaar verder en begonnen met mijn nieuwe functie als Innovatiemanager.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Als Black Belt en Lean Six Sigma consultant heb ik een aantal grotere projecten gedaan, waarbij met name het optimaliseren en verbeteren van processen en organisaties centraal staat. Dit vond ik vaak de leukere projecten omdat je dan niet alleen advies geeft, maar ook daadwerkelijk betrokken bent bij het doorvoeren van verbeteringen en de implementatie daarvan. Op dit moment hou ik mij vooral bezig met het verbeteren van de producten en diensten die we leveren. Binnen ICT wordt er veel ontwikkeld, maar dit moet ook vertaald worden naar passende oplossingen voor onze klanten, zo moet onze online training aangepast worden aan de nieuwe features in de software en denken we na over hoe ons product ook als risicomanagement tool kan worden ingezet. Daarnaast ben ik intern verantwoordelijk voor Security als Security Officer en voor HR. Doordat we de afgelopen tijd veel nieuwe werknemers hebben aangenomen, kost dat momenteel ook veel tijd.

Wat is het meest waardevol dat je geleerd hebt op de werkvloer?

Sensus als softwareleverancier steekt heel veel energie in het maken van hele mooie producten en diensten gebaseerd op de behoefte van de klant. Maar soms werkt de nieuwe feature dan net niet zoals de klant het wil gebruiken. De brug maken tussen de exacte wens van de klant en deze vertalen naar de developers is essentieel, zodat de software ook echt aansluit bij de klantwensen.

Wat vind je het leukste om te doen buiten het werken bij Sensus?

Ja, dan vraag je mij wel wat. Ik vind het zelf enorm leuk om te reizen. Ik heb een jaar in Indonesië gewerkt en vaker gereisd in Indonesië, Thailand en Maleisië, maar dichterbij vind ik ook Spanje en Portugal erg leuke landen. Ook ben ik sinds kort begonnen aan een nieuwe studie: Milieu & Natuurwetenschappen. Daar wil ik mij wat meer in gaan verdiepen. Dit is vooral voor mij een persoonlijke interesse en lopende de studie ga ik er achter komen wat ik er in de praktijk mee ga doen.”

Sensus Connect

Sensus Connect is de interviewserie van Sensus process management. Alle werknemers hebben hun eigen verhalen over Sensus, maar bekijk ook wat ze in hun vrije tijd bezighoudt!

Nieuwsbrief

Laat u inspireren met de Sensus process management nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in om deze te ontvangen.