klachtenprocessen van Oost west wonen

‘Sharing is caring’: Oost West Wonen deelt processen om andere woningcorporaties op weg te helpen

Student experience intro

‘Sharing is caring’: Oost West Wonen deelt klachtenprocessen om andere woningcorporaties op weg te helpen 

In een gesprek met Jovanka Olie, kwaliteitsadviseur bij Oost West Wonen, wordt duidelijk dat het lastig is om goede voorbeelden te vinden van bepaalde processen. Zo ook voor de klachtenprocessen. “Bij ons in de organisatie was het voor niemand echt duidelijk hoe we met klachten om moesten gaan”, vertelt Jovanka. Er was uniformiteit nodig in het behandelen van klachten en dit moest op papier staan. Dus nam Oost West Wonen het heft in eigen handen. Ze werkten het klachtenproces in detail uit. Ook de verwerking van persoonsgegevens in het kader van de AVG werd in het proces meegenomen. Zo kunnen zij zorgvuldiger werken in het voorkomen van datalekken.

“Sommige corporaties, ook wij, zien op tegen het beschrijven van bepaalde processen. Hoe moeten we beginnen? Als je maar iets van een kapstok hebt, kun je daar verder zelf invulling aan geven. Dat scheelt dan weer.” Jovanka vindt kennis delen belangrijk, dus deelde Oost West Wonen hun klachtenproces met ons, zodat andere woningcorporaties dit kunnen gebruiken als een kader. Oost West Wonen heeft ook veel baat gehad bij de voorbeeldprocessen in Sensus BPM Online van andere organisaties. Onder meer helpen voorbeeldprocessen ook met het bekend raken met Sensus BPM Online en de mogelijkheden.

Kortom, zo kan iedereen binnen de corporatiesector profiteren van elkaars kennis door het delen van beschreven processen. Zo bespaart iedereen tijd en moeite en komen we met z’n allen steeds verder.

Zelf aan de slag met het Klachtenproces voor woningcorporaties

Sensus process management heeft gespecialiseerde kennis op het gebied van procesmanagement bij woningcorporaties en veel ervaring opgedaan bij meer dan 80 woningcorporaties in Nederland. Met deze kennis en ervaring hebben wij in samenwerking met Oost West Wonen het klachtenproces uitgewerkt deze willen wij graag delen met andere corporaties die extra input zoeken en willen starten met het op orde brengen van hun processen.

Ervaar gratis de voordelen!

Met onze unieke Sensus BPM Online oplossing voor procesmanagement kunt u alle processen in uw organisatie in kaart brengen, verbeteren en intern delen. Een solide fundament om snel in te spelen op kansen en bedreigingen en om consequent verbeteringen door te voeren.

“Sommige corporaties, ook wij, zien tegen het beschrijven van bepaalde processen op. Hoe moeten we beginnen? Als je maar iets van een kapstok hebt, kun je daar verder zelf invulling aan geven. Dat scheelt dan weer.”

Jovanka Olie

Kwaliteitsadviseur, Oost West Wonen

Nieuwsbrief

Laat u inspireren met de Sensus process management nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in om deze te ontvangen.