klachtenprocessen van Oost west wonen

Van zaadje tot succes: De groei van Gipmans in procesmanagement

Student experience intro

Van zaadje tot succes: De groei van Gipmans in procesmanagement

Gipmans is een pionier binnen de tuinbouwsector door zijn vooruitstrevende aanpak in procesmanagement. Voor dit interview mochten wij Algemeen Directeur, Erik Gipmans, interviewen en Jurre Dalessi van Tropie Consultancy. Erik Gipmans is in 1995 begonnen bij Gipmans na zijn studie bedrijfskunde. Hij heeft inmiddels meerdere functies binnen Gipmans bekleed en is de laatste 15 jaar directeur. Gipmans is een familiebedrijf met inmiddels ruim 200 vaste werknemers. Bij de kernactiviteiten van Gipmans hoort het opkweken van jonge groenteplanten en kruiden over een oppervlakte van 50 hectare voor consumptie door heel Europa.

Jurre is projectmanager en eigenaar bij Tropie Consultancy, waar het doel efficiënte processen in de agrarische sector is. Al ruim twee jaar werkt Jurre samen met Gipmans aan het beschrijven van hun processen met behulp van Sensus BPM Online. Jurre ondersteunt Gipmans stap voor stap bij dit proces. Volgens Erik kwam hij aanvankelijk om bestaande processen in kaart te brengen vanwege een geplande overgang naar een nieuwe ERP-applicatie. Wat begon als een specifieke opdracht, groeide uit tot een breder project om de processen te optimaliseren.

 

Sensus BPM Online en nieuwe medewerkers

Erik legt uit dat bij het beschrijven van processen de betrokken medewerkers actief worden ingeschakeld. Dit zorgt voor uniformiteit in de werkwijze, waardoor nieuwe medewerkers snel kunnen worden ingewerkt. “Ik denk dat Sensus BPM Online ons heel goed helpt bij nieuwe medewerkers, om ze snel up to speed te krijgen over hoe de processen lopen”, aldus Erik. Jurre benadrukt ook het belang van goed beschreven processen: “Als iemand net is begonnen, zie je vaak dat de nieuwe medewerker zijn eigen proces aan het vormen is. Hij is aan het onderzoeken wat zijn functie nu eigenlijk precies inhoudt. Als je weet hoe je proces loopt, weet je wie je moet aanspreken en dan kan je jezelf een stuk sneller inwerken.”

 

Gipmans’ kernwaarden

Gipmans’ kernwaarden – We do, We care & We connect – vinden in Sensus een perfecte uitvoering, vooral bij het realiseren van de waarde “We connect”. “Door de Publisher kan je je processen heel makkelijk transparant door je organisatie uitrollen, zo ontstaat er connectie. Sensus BPM Online is het niet alleen mogelijk om de processen te verbinden, maar ook de mensen en de organisatie als geheel”, merkt Erik op. Dit creëert een gevoel van eenheid en samenwerking, waardoor de kernwaarde “We connect” volledig tot uiting komt.

 

Vertrouwen van binnen én naar buiten

“Als een proces goed gaat lopen, worden de werknemers een stukje gelukkiger”, legt Jurre uit. “Ze weten wat er van hen verwacht wordt en waar ze terecht kunnen voor ondersteuning.” Volgens Jurre geldt dit voor werknemers uit alle lagen van de organisatie, van operationele medewerkers tot de financieel directeur. De gang van zaken loopt niet alleen soepeler binnen de organisatie, maar goed beschreven heeft ook zijn voordelen naar de buitenwereld.

Erik is hier heel positief over. “We zijn bezig met de ISO 45001. Dit is een arbeidsgerelateerd veiligheids ISO norm. Het feit dat wij Sensus hebben en dat wij onze processen nauwkeurig hebben opgeschreven is een groot voordeel. Het is heel inzichtelijk voor de auditor om te zien hoe onze processen in elkaar steken.” Erik benadrukt dat het belangrijk is de processen altijd te blijven verbeteren en interne audits uit te voeren. Het is immers een levend systeem. Als processen veranderen, moet dit ook vastgelegd worden in Sensus BPM Online.

 

Toekomst

Erik en Jurre straalden positiviteit uit tijdens dit interview en zullen met enthousiasme verdergaan met het beschrijven en delen van de processen binnen Gipmans. We zijn blij om te horen dat Gipmans zo goed op weg is met Sensus BPM Online en dat de samenwerking tussen Erik en Jurre voorspoedig verloopt. Ook heeft Gipmans als ambitie om in 2030 klimaat positief te worden en Sensus process management kijkt ernaar uit haar steentje bij te dragen bij het realiseren van deze doelstelling.

Wilt u ook vruchtbare processen?

Met onze unieke Sensus BPM Online oplossing voor procesmanagement kunt u alle processen in uw organisatie in kaart brengen, verbeteren en intern delen. Een solide fundament om snel in te spelen op kansen en bedreigingen en om consequent verbeteringen door te voeren.

Heeft u uw processen net als Gipmans goed op orde? Beproef uw business process management kennis met de quiz hieronder!


Wilt u direct de juiste antwoorden van de quiz inzien? Vul dan uw gegevens in!Naam Bedrijf E-mail Telefoonnummer

“We zijn bezig met de ISO 45001. Dit is een arbeidsgerelateerde veiligheids ISO norm. Het feit dat wij Sensus hebben en dat wij onze processen nauwkeurig hebben opgeschreven is een heel groot voordeel op dat terrein.”

Erik Gipmans

Directie, Gipmans

Nieuwsbrief

Laat u inspireren met de Sensus process management nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in om deze te ontvangen.