klachtenprocessen van Oost west wonen

Vanaf nu brengen wij de processen naar uw medewerkers

Maak kennis met Sensus Live Process Views

Student experience intro

Vanaf nu brengen wij de processen naar uw medewerkers

Maak kennis met Sensus Live Process Views

Nadat processen goed zijn beschreven blijkt het niet altijd even makkelijk om ook daadwerkelijk draagvlak te creëren voor het gebruik ervan binnen de organisatie. Het komt voor dat de medewerkers de meerwaarde er niet van inzien en daarom ook de processen niet raadplegen via Sensus BPM Online. Beschreven processen zijn vaak een ideale wereld, omdat de realiteit er toch vaak anders uitziet. Desalniettemin, zijn de processen, zoals gemodelleerd, de manier van werken waarnaar gestreefd wordt. Daarom is het belangrijk dat de medewerkers snelle toegang hebben tot relevante, doelgerichte informatie uit het onderdeel van het proces waar ze mee bezig zijn. De discrepantie in de manier van werken zoals het management het voor ogen heeft en de uitvoerende medewerkers het voor ogen hebben, laat zien dat er een gebrek is in de communicatie. De wederzijdse verwachtingen liggen niet op één lijn. Wij vinden dat hier verandering in moet komen en wij hebben de oplossing voor u!

Wat is de oplossing?

Wij introduceren aan u: de Sensus Live process views. Dit is een livestream van uw beschreven processen in de ICT systemen die uw organisatie gebruikt. Deze techniek zorgt ervoor dat u de processen kan tonen in andere systemen, maar dan zonder de Sensus BPM Online publicatie omgeving te hoeven bezoeken. Zo worden de medewerkers niet naar de processen gebracht, maar juist de processen naar de medewerkers! Uw medewerkers hebben toegang tot de specifieke informatie die ze nodig hebben, maar ook tot de rest van het proces.

Waarom is deze oplossing belangrijk?

Maak elkaar slimmer!

Door medewerkers inzicht te bieden in de processen, worden medewerkers slimmer. Medewerkers worden beperkt in de informatie die ze krijgen en zijn vaak slechts bezig met één onderdeel van het proces, maar Live process views helpt hen het hele concept te begrijpen. Wat is het idee achter het proces? Wat is het beleid? Welke risico’s zijn er? Welke maatregelen? Welke betrokkenen? Dit wordt allemaal direct duidelijk door de Live process views.

 

Blijven verbeteren

Door inzicht te hebben in het gehele proces, is het ook makkelijker om over en weer waardevolle feedback te geven. Fouten in het proces kunnen sneller worden geïdentificeerd door collega’s. Via de Live process views zal het mogelijk zijn feedback te kunnen geven zonder het desbetreffende systeem te hoeven verlaten. Dit is erg voordelig voor de organisatie, omdat het op die manier kan blijven verbeteren.

 

Betrokkenheid

Maar het houdt hier niet op: de medewerkers zullen zich aanzienlijk meer betrokken voelen bij de organisatie. Simpelweg het weten waarom iets gedaan moet worden, zal een medewerker namelijk gemotiveerder maken om het werk goed en zorgvuldig uit te voeren. Direct inzicht in het hele proces en de mogelijkheid om feedback te geven maakt dat medewerkers assertiever worden, omdat ze hun stem makkelijker kunnen laten tellen door de directe feedback.

 

Efficiëntie

Al het bovengenoemde zorgt voor een algemene stijging in efficiëntie binnen uw organisatie. Minder fouten in het proces betekent een snellere doorloop waardoor uw organisatie zijn doelen sneller kan bereiken en projecten sneller afgerond kunnen worden. Een snellere doorloop zorgt er ook voor dat kosten bespaard worden. Tijd en geld besparen: wie wil dat nou niet?

Koppel Sensus BPM Online aan uw favoriete applicaties!

Alles weten over Sensus live process views en hoe u uw processen in andere applicaties kan tonen?

Bekijk de Live process views feature pagina hier >

Koppel Sensus BPM Online aan uw favoriete applicaties!

Alles weten over Sensus live process views en hoe u uw processen in andere applicaties kan tonen?